Tenerife - enjoy it all
Das Orotavatal
Puerto de La Cruz
Los Realejos
La Orotava
Nähtävää
Arkkitehtuuri
Museoita
Teemapuistot
Vapaa-aika
Perinteiset juhlat
Ruoka ja juoma
Ilmasto ja luonto
Kulkuyhteydet
Teneriffa, nautintojen saari
Puerto de la Cruz - Orotavan laakso
Puerto de la Cruz - Valle de La Orotava. Teneriffa valisee talvesi

> Home > Nähtävää > Arkkitehtuuri

Arkkitehtuuri

Paras tapa päästä nauttimaan Puerto de la Cruz in viehätyksestä ovat kiireettömät kävelyretket kaupungin kaduilla. Upea, 1866 perustettu Hotelli Martiánez, josta kaupungin turistitoiminta aikanaan alkoi, sijaitsee Viera y Clavijo -puutarhan tuntumassa. Puutarhalta lähtee paseo de Aguilar y Quesadaa, joka tunnetaan nimellä "Palmukuja" ( Paseo de las Palmeras ). Tämä palmujen reunustama kuja rakennettiin aikoinaan, jotta turistit pääsisivät hotellilta rannalle jalan. Palmukujaa kulkiessa voi ihastella Martiánezin rantakallioita. Näiden kallioiden luolista on tehty arkeologisia löytöjä, jotka ovat valottaneet alkuperäisvästö guanchejen historiaa. Paseo de Aguilar y Quesada ja.

Kaupungissa on runsaasti tutustumisen arvoisia paikkoja: paseo de San Telmo ja San Telmon kirkko, kaupungintalo ja plaza de Europa, Casa de Miranda, Casa de la Real Aduana , plaza del Charco, San Franciscon kirkko, Quintana-katu ja Peña de Francian kirkko.

La Orotava n kaupungin vanha osa julistettiin vuonna 1974 historialliseksi ja taiteelliseksi muistomerkiksi. Tämän arkkitehtuuriltaan rikkaan kaupunginosan hienoja nähtävyyksiä ovat Calvarion kirkko, Franchy Alfaro -aukiolta lähtevä Calvario-katu ja San Agustínin kirkko. Näkemisen arvoisia ovat myös San Francisco -kadulla sijaitsevat upeat Casa de los Balcones ja Casa del Turista sekä Colegio-kadulta löytyvä Casa de Ponte. Pitkään listaan on vielä lisättävä myös Hospital de la Santísima Trinidad , Casa Monteverde ja Matriz de la Concepción -kirkko.

Los Realejos issa sijaitsee Teneriffan ensimmäinen kristillinen kirkko, Apostoli Jaakobin kirkko vuodelta 1496. Kirkko sijaitsee Los Realejosin korkeimmalla paikalla, jolla guanchejen päällikkö Bencomo de Taoro antautui taistellessaan isänmaansa puolesta. Saaren valloittaja Alonso Fernández de Lugo rakennutti kirkon apostoli Jaakobin kunniaksi kiitoksena voitostaan.

Los Realejosissa sijaitseva Nuestra Señora de la Inmaculada Concepciónin kirkko on peräisin 1500-luvun alkupuolelta. Kirkko vaurioitui pahoin tulipalossa vuonna 1978, mutta on sittemmin täysin rekonstruoitu ja jälleen käytössä. Tulipalossa säilyivät Virgen del Rosarion kuva - joka on luultavasti madridilaisen kuvanveistäjän Pereiran tekemä - sekä Dolorosa-taulu, jonka tekijänä pidetään Rodríguez de la Olivaa. Kulta- ja hopeaesineiden joukosta pelastuivat 1700-luvun loppupuolelta peräisin oleva La Custodia ja kulkueristi Francisco de Soton Cruz Procesional vuodelta 1563.

Alueella on myös muita tutustumisen arvoisia kirkkoja 1400- ja 1500-luvuilta, kuten Tigaigan kirkot, La Cruz Santa , Icod el Alto ja La Gorvorana.

Home | Yhteystiedot | Linkit | Lähetä sivu ystävällesi