Tenerife - enjoy it all
Das Orotavatal
Puerto de La Cruz
Los Realejos
La Orotava
Nähtävää
Vapaa-aika
Perinteiset juhlat
Ruoka ja juoma
Ilmasto ja luonto
Kulkuyhteydet
Teneriffa, nautintojen saari
Puerto de la Cruz - Orotavan laakso
Puerto de la Cruz - Valle de La Orotava. Teneriffa valisee talvesi

> Home > Perinteiset juhlat

Perinteiset juhlat

Puerto de la Cruz

Karnevaalit helmi-maaliskuussa
Puerto de la Cruzin karnevaaleilla on vahvat juuret ja perinteet Teneriffalla. Karnevaalien merkittävimmät tapahtumat ovat sardiinin hautaaminen tuhkakeskiviikkona sekä seuraavan lauantain pääkulkue, Coso Apoteosis. Kulkuelavojen, karnevaaliasuihin pukeutuneiden ryhmien ja muusikoiden lisäksi kulkueeseen liittyy mukaan lukuisia, kaiken ikäisiä, karnevaaliasuihin pukeutuneita ihmisiä.

Fiestas Fundacionales
Kaupungin perustamisjuhla 3. toukokuuta
Juhlallisuudet aloittaa arvokas messu. Messua seuraa ilotulitusten räiskeessä kulkeva kulkue, jossa on mukana risti, La Cruz de Plata. Iltapäivällä kaupunkilaisilla on tapana käydä pyhälle ristille omistetuissa kappeleissa, joita on Puerto de la Cruzissa yli 30. Kaikki kaupungin ristit koristellaan kukilla juhlan ajaksi.

Fiestas del Sol, San Juan
Juhannus 23. kesäkuuta
Juhannusaattona niin paikalliset kuin turistitkin kerääntyvät Charcon aukiolle ja kalastajasatamaan, Muelleen, juhlistamaan kesäpäivänseisausta. Perinteistä juhannuskokkoa poltetaan muun muassa Playa Jardin -rannalla, jolle kerääntyy tuhansia ihmisiä kuuntelemaan konsertteja ja katselemaan performanssiesityksiä. Jo saaren alkuperäisväestö, guanchet, viettivät samankaltaista juhlaa. Juhannusaamuna vuohet kylvetetään kalastajasatamassa. Vuohipaimenet tarjoavat perinteisesti paikallaolijoille juustoa ja maitoa.

Gran Poder de Dios ja Virgen del Carmen -juhla
16. heinäkuuta
Tätä juhlaa juhlitaan ympäri kaupunkia kulkuein ja ilotulituksin. Samanaikaisesti kun Gran Poder -juhlakulkue etenee sataman kapeilla kaduilla rumpujen ja trumpettien säestyksellä, kalastajien suojeluspyhimys Virgen del Carmen lähtee Plaza de la Iglesian aukiolla sijitsevasta kirkosta kohti satamaa. Toisaalla San Telmon kulkue lähtee San Telmon kappelista myös kalastajasatamaan. Virgen del Carmen ja San Telmo -pyhimykset kannetaan kalastusveneisiin ja näyttävä kulkue jatkaa merelle. Kalastajien koristellut alukset muodostavat väriloisteisen kulkueen. Kulkueen päätteeksi kalastajasatamassa järjestetään suuri ilotulitusnäytös.

Fiestas de San Andrés
San Andrésin juhla 30. marraskuuta
Tämä juhla tunnetaan myös nimellä La Fiesta del Cacharro y La Castaña. 30. päivän yönä kaupungin nuoret sekä turistit kerääntyvät plaza del Charcolle vetämään esimerkiksi vanhoja peltipurkkeja pitkin katua. Tämä täyttää kadut valtavalla metelillä. Samalla aukiolla juhlitaan La Castañadaa, jolloin on mahdollisuus maistella tyypillisiä saaren tuotteita, muun muassa kastanjoita, meriahventa, paahdettua viljaa (gofio), perunoita ja viiniä.

Los Realejos

Fiestas de la Cruz
Ristin juhla 3. toukokuuta
Toukokuun 3. päivän yönä Los Realejos täyttyy äärilleen, kun juhlijoita saapuu saaren eri kolkista. Juhla alkaa Kanariansaarten suurimmalla ilotulitusnäytöksellä. Juhlan pääosassa on kaksi kilpailevaa katua, calle del Medio ja calle del Sol, joille juhlijat kerääntyvät katselemaan ilotulitusnäytöstä. Juhlan aikana katujen alttarit on koristeltu kukilla. Ristin juhlaa on juhlittu kolmen vuosisadan ajan.

Romería de San Isidro
San Isidron pyhiinvaellus 18. toukokuuta
Los Realejosin maaseudun asukkaat viettävät tätä vuodelta 1676 periytyvää juhlaa suojeluspyhimyksensä kunniaksi. Juhlallisuudet alkavat messulla, jonka jälkeen kylän kadut valtaa paraatikulkue. Kuorma-autojen lavoille rakennetut kulkuelavat on koristeltu kasveilla, oksilla, kukilla, työvälineillä ja juhlia varten uhratun sian päällä. Perinteisiin pukuihin pukeutuneet ihmiset jakavat autojen lavoilta ryppyperunoita (papas arrugadas), paahdettua viljaa (gofio) ja viininviljelijöiden tarjoamaa ilmaista viiniä.

La Orotava

Octava del Corpus Christi
Vietetään kesäkuussa kahdeksan päivää Corpus Christin jälkeen
Juhla on ainutlaatuinen maailmassa. Uskonnollisten juhlallisuuksien lisäksi kylän kadut, joita pitkin juhlakulkue myöhemmin etenee, koristellaan kukista ja hiekasta tehdyillä matoilla. Kaikista näyttävin matto on Kaupungintalon aukiolla (Plaza del Ayuntamiento). Sen tekemiseen käytetään erisävyisiä tuliperäisiä hiekkoja Teideltä, ja siinä kuvataan kolmea eri raamatun kohtausta. Aukion kokonaispinta-ala on 950 neliömetriä, joista matto vie 912 neliömetriä.

Baile de Magos
Juhlinta keskittyy kylän historialliseen vanhaan osaan, joka on täynnä musisoivia orkestereita. Ne viihdyttävät kyläläisiä ja vierailijoita perinteisillä lauluilla ja tansseilla kuten isa, folía, malagüena, tajaraste, seguidilla ja saltona. Kuuleepa nykyisin muutakin musiikkia, kuin perinteisiä kansanlauluja. Tuhannet ihmiset osallistuvat juhlaan kansallispukuun pukeutuneina.

Romería de San Isidro
Alun alkujaan tätä sadonkorjuujuhlaa vietettiin 15. toukokuuta, mutta 1600-luvulta lähtien sitä on vietetty San Isidro Agrícolan kunniaksi. Kaikista juhlaan liittyvistä tapahtumista eniten yleisöä saavat karjamarkkinat ja juhlan kohokohat, sadonkorjuukulkue. Kulkueeseen osallistuvat ovat pukeutuneet perinteisiin maaseudun asuihin ja heidän koristeltuja rattaitaan vetävät härät. Naiset ovat koristelleet talojen parvekkeet ja ikkunat seinävaatteilla, liinoilla ja hartiahuiveilla.

Home | Yhteystiedot | Linkit | Lähetä sivu ystävällesi