Tenerife - enjoy it all
Das Orotavatal
Puerto de La Cruz
Los Realejos
La Orotava
Nähtävää
Vapaa-aika
Perinteiset juhlat
Ruoka ja juoma
Ilmasto ja luonto
Kulkuyhteydet
Teneriffa, nautintojen saari
Puerto de la Cruz - Orotavan laakso
Puerto de la Cruz - Valle de La Orotava. Teneriffa valisee talvesi

> Home > Ruoka ja juoma

Ruoka ja juoma

Gastronomia
Orotavan laakson paikallinen ruoka on yksinkertaista ja perinteistä, ja se hyödyntää alueen laadukasta raaka-ainetarjontaa: herkullisia kaloja ja äyriäisiä, maukasta lihaa, oivallisia juustoja, erinomaisia viinejä, laadukasta hunajaa sekä tietenkin paikallista erikoisuutta: paahdettua viljaa, gofio a.

Kalat
Tuoreet ja maukkaat kalat valmistetaan usein keittämällä, tai kiehauttamalla kuten saarella sanotaan, ja ne maustetaan öljyllä, viinietikalla ja tulisella paprikalla. Kala tarjoillaan mojo-kastikkeen kanssa, joka voi olla tuliseksi mojoksi ( mojo picón ) kutsuttua punaista tai korianterista tehtyä vihreää kastiketta.

Yksi arvostetuimmista kaloista on pehmeä- ja valkolihainen papukaijakala ( vieja). Kokeilun arvoisia ovat muun muassa myös snapperi ( bocinegro ) , hammasahven ( sama ) , makrilli ( caballa ) ja sardiini ( sardina) sekä erityisesti piikkimakrilli, ( chicharro) joka on alueelle hyvin tyypillinen kala. Myös rapeaksi paistettua mureenaa (morena) kannattaa kokeilla. Kiehauttamisen lisäksi tyypillisiä kalanvalmistustapoja ovat muun muassa paistaminen, pariloiminen tai escabeche-kastikkeessa marinoiminen.

Lihat
Liharuuista ensimmäiseksi on mainittava maustetut porsaanlihapalat (suosittu carne fiesta ), joita tyypillisesti tarjotaan paikallisina juhlapäivinä. Erinomaisia erikoisuuksia ovat myös lammas sekä jänis yrttikastikkeessa, joka tarjotaan ryppyperunoiden ( papas arrugadas ) kanssa.

Ryppyperunat keitetään kuorineen runsassuolaisessa vedessä, jolloin ne säilyttävät kaiken makunsa. Orotavan laaksosta ei voi palata kotiin maistamatta kuorineen syötäviä ryppyperunoita punaisen tai vihreän mojo-kastikkeen kera. Nämä perunat ovat laakson yleisin lisäke, jota käytetään kaikessa ruoassa kaloista lihoihin.

Jälkiruua
Jälkiruoat ovat makeita, kuten bienmesabe , joka tehdään manteleista, munista, sitruunasta, hunajasta ja sokerista. Toinen tyypillinen jälkiruoka on munavanukas quesillo . Nämä ja monet muut jälkiruuat tarjoillaan La Gomeralta peräisin olevan palmuhunajan kera.

Juustot
Tärkeän osan alueen ruokakulttuurista muodostavat juustot, joita valmistetaan niin vuohen- kuin lampaanmaidostakin. Vuohenjuusto on Orotavan laakson alueella hyvin suosittua: vuohenjuuston valmistuksessa käytetään joko pelkkää vuohenmaitoa tai vuohen- ja lampaanmaidon sekoitusta. Juusto, jonka valmistuksessa on käytetty myös lampaanmaitoa, on kermaisempaa kuin pelkästään vuohenmaidosta tehty juusto. Joihinkin juustolaatuihin sekoitetaan myös lehmänmaitoa. Vaikka juusto joskus kypsennetään tai savustetaankin, se yleensä kuitenkin tarjoillaan tuoreena. Näin se säilyttää miellyttävän ja pehmeän makunsa.

Viinit
Orotavan laakson hienot, nuoret ja täyteläiset viinit tuotetaan 275 - 675 metrin korkeudessa rikkaassa tuliperäisessä maaperässä. Alue on yksi Teneriffan viidestä Denomination de Origin -maininnan saaneesta alueesta ja saaren kolmenneksi suurin viinintuottaja.

Viininviljelyn perinteet ulottuvat 1600-luvulle, jolloin Teneriffa oli maailman suurin viinintuottaja. Muun muassa Shakespeare ja Lord Byron ovat ylistäneet Teneriffan viiniä, joka on valittu myös juhlistamaan Yhdysvaltojen itsenäisyyttä. Tällä hetkellä Teneriffan viinit ovat taas nousemassa pinnalle, ja ne ovatkin voittaneet kansainvälisiä kilpailuja. Paikallisilla viinitiloilla kannattaa vierailla ja tutustua viininvalmistukseen, maistella viinejä ja ostaa tuliaisia.

Viinitiloja:
Bodegas Valleoro www.bodegasvalleoro.com
puh: +34 922 308031

Bodegas Insulares www.bodegasinsularestenerife.es
puh: +34 922 570617

Bodegas Monje www.bodegasmonje.com
puh: +34 922 585027

Home | Yhteystiedot | Linkit | Lähetä sivu ystävällesi